BRC FOOD

De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld in zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem.

UTZ Certified

UTZ Certified is een keurmerk voor koffie en andere producten die afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders.

BSCI

BSCI (Business Social Compliance Initiative) heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waarbij te denken valt aan: het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.

SKal

Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term.

RSPO

Wanneer een product het keurmerk Certified Sustainable Palm Oil bevat, betekent dit dat minimaal 95% van de palmolie in het product duurzaam is geproduceerd. Certified Sustainable Palm Oil is een keurmerk van RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil). Deze internationale organisatie zet zich in om palmolieteelt wereldwijd duurzamer te maken. Dit omdat door de aanleg van palmolieplantages veel bossen worden gekapt.